17. 8. 2023
Užitečné tipy

Cestujte s klidným pocitem

Při výběru cestovního pojištění je důležité dbát na několik faktorů.

Následující body by vám měly pomoci při rozhodování:

1. Typ cestování: Zvažte povahu svého cestování a vyberte pojištění, které odpovídá vašim potřebám. Například, pokud plánujete dovolenou na pláži, zkontrolujte, zda pojištění zahrnuje úrazy a ztrátu zavazadel. Pro dobrodružné aktivity, jako je horolezectví nebo potápění, se ujistěte, že jsou zahrnuty v rizikových činnostech.

2. Pokrytí zdravotní péče: Důkladně si přečtěte podmínky týkající se lékařského pojištění. Ujistěte se, že pojištění zahrnuje léčebné náklady, hospitalizaci, evakuaci a repatriaci v případě zranění nebo nemoci během cesty. Zkontrolujte také výši pojistného krytí, aby bylo dostatečné na pokrytí potenciálně vysokých nákladů v zahraničí.

3. Ztráta a poškození majetku: Zajistěte si, aby vaše cestovní pojištění pokrývalo ztrátu, krádež nebo poškození osobních věcí, jako jsou pasy, mobilní telefony, elektronika, šperky nebo peníze. Zjistěte také, zda je možné uplatnit nárok na náhradu při ztrátě zavazadel ze strany leteckých společností.

4. Storno pojištění: Mnoho cestovních pojištění zahrnuje i storno pojištění. Ujistěte se, že jste obeznámeni s podmínkami pro uplatnění nároku na storno předem. Zkontrolujte, zda jsou zahrnuty nepředvídatelné události, jako je vážné onemocnění, úmrtí v rodině nebo nezamýšlené propuštění z práce.

5. Limit a výše pojistného krytí: Dbejte na to, abyste měli dostatečný limit pojistného krytí. Zohledněte náklady na zdravotní péči a léčbu v dané destinaci, náklady na repatriaci, odškodnění při ztrátě zavazadel a další důležité aspekty. Vyšší limit pojistného krytí vám poskytne větší jistotu v případě nečekaných situací.

6. Podmínky a výluky: Před podpisem smlouvy si pečlivě přečtěte podmínky pojištění. Věnujte pozornost výlukám a výjimkám, které vylučují některé specifické situace nebo činnosti. Mějte na paměti, že ne všechna rizika nebo činnosti budou automaticky zahrnuty v základním pojištění.

7. Hodnocení a recenze: Přečtěte si hodnocení a recenze cestovního pojištění od jiných cestovatelů. Zjistěte, jaké jsou jejich zkušenosti s danou pojišťovnou v případě nároku a jak spokojení byli s poskytovanými službami.

Při cestování se mohou vyskytnout různé nečekané události, které mohou vyžadovat uplatnění cestovního pojištění.


Mezi nejčastější pojistné události při cestování patří:

 

Je důležité si uvědomit, že pokrytí pojistných událostí se může lišit v závislosti na konkrétním cestovním pojištění a jeho podmínkách. Před sjednáním pojištění si proto pečlivě přečtěte smlouvu a poraďte se s námi, abyste si byli jisti, jaké události jsou zahrnuty a jaká jsou případná omezení nebo vyloučení. Pečlivé posouzení a srovnání různých nabídek vám pomůže vybrat to nejvhodnější cestovní pojištění pro vaše potřeby.

Sdílej článek

Podobné články


Jak směnit peníze

Jak směnit peníze

21. 9. 2022
Chystáte se na dovolenou nebo pracovní cestu do zahraničí? Ukážeme vám, jakými způsoby lze směnit peníze za ty s cizí měnou, a tipy na to, jak ušetřit.

Spolupracujte s námi a získejte

Partnera ve finančním světě

Budeme tu pro vás v jakékoliv situaci. Nezáleží na tom, jestli chcete investovat nebo jste se ocitli v neočekávané situaci a potřebujete naši pomoc. Společně vše vyřešíme.

Více času na rodinu

Čas je nejcennější komoditou, kterou všichni máme. Postaráme se o to, abyste neztráceli čas srovnáváním či sjednáním finančních produktů a vše zařídíme za vás.

Širokou nabídku produktů

Zatímco pojišťovna nebo banka vám může nabídnout pouze její produkty, my vám srovnáme možnosti všech.

Řešení pro každou situaci

Umíme i to, co jiní ne. Třeba služby pro velké firmy nebo pomoc se získáním dotací. Pro jakoukoliv situaci navrhneme možná řešení.