25. 10. 2023
Finanční pojmy

Co ovlivňuje celkovou cenu?

Zajímá vás, jaké faktory ovlivňují výši pojistného u pojištění domácnosti?

Výše pojistného u pojištění domácnosti závisí na několika věcech:

1. Hodnota majetku: Čím vyšší je hodnota majetku, který chcete pojistit (např. dům, nábytek, elektronika), tím vyšší bude pojistné.

2. Umístění: Poloha vašeho domu či bytu může ovlivnit pojistné. Například oblasti se zvýšeným rizikem přírodních katastrof nebo kriminality mohou mít vyšší pojistné sazby.

3. Typ pokrytí: Rozsah a typ pokrytí, který si zvolíte, ovlivňuje cenu pojistného. Výběr například mezi základním pojištěním a rozšířeným pojištěním může mít vliv na cenu.

4. Vlastní riziko: Některé faktory, jako je vaše historie pojištění (např. pokud jste měli v minulosti časté škody), mohou zvýšit vaše pojistné sazby.

5. Franchise (spoluúčast): Volba výše spoluúčasti, kterou jste ochotni nést v případě škody, může ovlivnit výši pojistného. Vyšší spoluúčast obvykle znamená nižší měsíční platby.

6. Bezpečnostní opatření: Pokud máte v domácnosti bezpečnostní zařízení, jako jsou alarmy, protipožární systémy a bezpečnostní zámky, můžete získat slevy na pojistném.

Přesná výše pojistného se může lišit mezi různými pojišťovnami, takže je vždy dobré porovnat nabídky a najít tu nejvhodnější pro vaši domácnost. S tím vám naši specialisté rádi pomohou!

Sdílej článek

Podobné články


Spolupracujte s námi a získejte

Partnera ve finančním světě

Budeme tu pro vás v jakékoliv situaci. Nezáleží na tom, jestli chcete investovat nebo jste se ocitli v neočekávané situaci a potřebujete naši pomoc. Společně vše vyřešíme.

Více času na rodinu

Čas je nejcennější komoditou, kterou všichni máme. Postaráme se o to, abyste neztráceli čas srovnáváním či sjednáním finančních produktů a vše zařídíme za vás.

Širokou nabídku produktů

Zatímco pojišťovna nebo banka vám může nabídnout pouze její produkty, my vám srovnáme možnosti všech.

Řešení pro každou situaci

Umíme i to, co jiní ne. Třeba služby pro velké firmy nebo pomoc se získáním dotací. Pro jakoukoliv situaci navrhneme možná řešení.