22. 9. 2023
Příběhy klientů

Když štěstí klientovi nepřeje

V dnešním příběhu se podíváme na klientku, která měla špatný den.

Vstoupit do nové kuchyně v plném očekávání a radosti z rekonstrukce je zážitek, který si přeje každý. Ale co když se stane něco neočekávaného? To se přihodilo, jedné z našich klientek, která zažila nepříjemnou nehodu. Skleněná poklice jí vyklouzla z ruky a spadla přímo na sklokeramickou indukční desku. Zaznělo prasknutí skla, které s sebou neslo nejen nekonečný rámus, ale i hořké pocity.

Klientka nám sdělila, jak se v tu chvíli cítila bezmocná a naštvaná na sebe i na náhodu. Ale měla jednu výhodu – byla dobře pojištěná. Skla allrisk v pojištění domácnosti znamenají, že pojišťovna platí i za škody, které si klienti způsobí sami, a to není vždy samozřejmé.

Celý incident jsme okamžitě nahlásili na pojišťovně. Naše GFS finanční specialistka se ujala případu a klientovi pomohla s celým procesem. Pojišťovna provedla šetření a potvrdila, že škoda byla opravdu zaviněna klientem. Klientka měla zpočátku obavy, jaká částka bude potřebná na opravu sklokeramické desky, která byla zcela zničena. Původní cena desky byla totiž kolem 12 000 Kč. (Pojistné plnění bylo na základě šetření pojistitele stanoveno po odečtení dohodnuté spoluúčasti ve výši 1 564,00 Kč (10 %) od celkové částky pojistného plnění na 14 076,00 Kč.)

Ale zde přichází výhoda skel allrisk. Pojišťovna se rozhodla pokrýt škodu, i když byla způsobena klientem. Klientka obdržela pojistné plnění, které jí pomohlo pokrýt náklady na novou desku. Zároveň se mohla vyhnout stresu a finančním obavám. Náš tým společně s GFS finanční specialistkou ukázal, jak důležité je mít správné pojištění. Klienti, kteří si sjednali pojištění domácnosti s připojištěním skel allrisk, se nemuseli trápit nad tím, jak náhle vyřešit finanční zátěž způsobenou nehodou.

Tento příběh nám připomíná, že v životě se mohou stát neočekávané věci. Ale pokud máte správné pojištění a tým odborníků, kteří vám pomohou, můžete se rychle vrátit k normálnímu životu. GFS finanční specialistka ukázala klientce, že nejde jen o finanční rady, ale i o pomoc při řešení životních situací.

Sdílej článek

Podobné články


Spolupracujte s námi a získejte

Partnera ve finančním světě

Budeme tu pro vás v jakékoliv situaci. Nezáleží na tom, jestli chcete investovat nebo jste se ocitli v neočekávané situaci a potřebujete naši pomoc. Společně vše vyřešíme.

Více času na rodinu

Čas je nejcennější komoditou, kterou všichni máme. Postaráme se o to, abyste neztráceli čas srovnáváním či sjednáním finančních produktů a vše zařídíme za vás.

Širokou nabídku produktů

Zatímco pojišťovna nebo banka vám může nabídnout pouze její produkty, my vám srovnáme možnosti všech.

Řešení pro každou situaci

Umíme i to, co jiní ne. Třeba služby pro velké firmy nebo pomoc se získáním dotací. Pro jakoukoliv situaci navrhneme možná řešení.